Radojičić: Beograd širi biciklističku mrežu

Foto: prtscr youtube

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas da će glavni grad Srbije dobiti još dve biciklističke staze, pored deonice koja spaja Bulevar Mihaila Pupina i Milentija Popovića koja se privodi kraju.

„Prva je u Nemanjinoj, koja će šire gledano povezati pravce sa Autokomande ka ‘Beogradu na vodi’, ukupne dužine oko 900 metara, a na ovoj potonjoj lokaciji već funkcioniše staza u Bulevaru Vudroa Vilsona, duga 800 metara. Sve su to mali delovi koji povezuju sto kilometara ukupne mreže u glavnom gradu“, rekao je Radojičić.

Kako prenosi portal Beoinfo, staza koja spaja Bulevar Mihaila Pupina i Milentija Popovića je duga 650 metara, a vrednost radova je sedam miliona dinara.

„Radovi na ovoj deonici su pri kraju, trenutno se radi na iscrtavanju signalizacije jer je veoma važno da staze budu bezbedne… Male staze povezuju mrežu i čine je funkcionalnijom. Cilj nam je da do 2025. godine imamo još 212 kilometara biciklističkih staza“ kazao je Radojičić.

On je naveo i da je biciklistički saobraćaj jedan odsto u ukupnom saobraćaju Beograda, a da je cilj da dostigne udeo od četiri odsto.

(Novi magazin)

Napišite komentar