Radno vreme prodavnica za praznike, samo za Uskrs neradan dan

Prodavnice lanca "Lidl radiće skraćeno, do 18 sati u petak, 30. aprila, u subotu i nedelju, 1. i 2. maja, neće raditi, dok će 3. maja raditi po redovnom radnom vremenu, saopštia je ova trgovinska kuća.

U saopštenju se navodi da spojeni slobodni dani obezbeđuju Lidl prodavcima da svoje vreme posvete najmilijima i da praznike provedu sa porodicom.

Za razliku od "Lidla", sve "Idea", "Roda" i "Merkator" prodavnice 1. maja će raditi prema redovnom radnom vremenu, dok će 2. maj biti neradan za većinu njih, uključujući i Idea onlajn prodavnice.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice "Maksi", "Mega Maksi", "Šop&Go" i "Tempo" imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih trgovinskih lanaca.

"U petak 30. aprila ove radnje će raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno", naveli su u ovim trgovinama.

Pojedine trgovine ipak će raditi i u nedelju, a reč je o turističkim centrima.

Radno vreme pijaca

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća „Gradske pijace" u Beogradu tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, izuzev 2. maja, radiće od 6 do 19 časova.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, 2. maja, osim pijaca „Zemun", „Banovo brdo", „Bele vode" i "Dušanovac" koje će raditi od 6 do 13 časova.

Pijaca „OTC" Novi Beograd u petak, subotu i utorak radiće od 8 do 16 časova, dok će biti zatvorena 2. i 3. maja, navodi se u saopštenju.

JKP "Parking servis"

Od petka, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, ovo preduzeće neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

 Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Pošta

Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja. Tokom praznika radiće samo dežurne pošte.

Dežurne apoteke

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, od petka do utorka, primati kupce 24 sata. One u centru Beograda, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovač" u Krivolačkoj, "Miroslava Trajkovića" u Požeškoj i "Đuro Đaković" u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Radno vreme "Beokoma" za praznike

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, na telefone Beokom servisa građanima će biti dostupni operateri komunalne milicije tokom celog dana, odnosno 24 sata.

Brojevi telefona na koje građani mogu pozvati su 0800-11-00-11 i 011-3090-007, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар