Radnici „Fijata“ sutra protestuju, Vlada poziva na strpljenje

Predstavnici radnika dali su pregovaračkom timu Vlade rok da ih danas do 11 sati obavesti o ponudi sa kojom bi mogli da izađu pred zaposlene. Poziv iz Nemanjine stigao je i pre zadatog roka, ali bez odgovora na radničke zahteve.

"Tražili smo otpremnine od 1.000 evra, nisu nam ponudili ništa, nisu nam ponudili ni manje otpremnine. Tražili smo posao u drugim firmama. Samo su rekli mi ne možemo da idemo preko ‘Stelantisa’, ugrozićemo ako vam damo ponude, ugrozićemo njihov ostanak ovde", kaže Đorđe Milojević, prestavnik radnika "Fijata".

I sindikalni lideri smatraju da su radnici dovedeni pred svršen čin, ali ne isključuju dalje pregovore.

"U Vladi nam je rečeno da dokle god traje izjašnjavanje zaposlenih za rad u inostranstvu, jednostavno ne možemo da dobijemo odgovore na ona pitanja koja smo postavili. Kada smo mogli da čekamo četiri pune godine za novi model i kada smo mogli da čekamo ove četiri nedelje vezano za sve ove pregovore, mislim da možemo da sačekamo i ova četiri dana", poručuje Saša Đorđević, predsednik Samostalnofg sindikata FAS-a.

Na strpljenje poziva i Vlada. Sa predlogom rešenja za prekobrojne radnike izaći će kada "Fijat" završi proces registracije radnika koji su se odlučili za inostranstvo.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike