Radne grupe za snabdevanje toplotnom energijom: Beograđani će zimu provesti u toplim stanovima

Na sastanku Radne grupe sagledane su zalihe i kako će se sprovoditi aktivnosti koje su neophodne, kako bi građani Beograda bili zaštićeni i snabdeveni toplotnom energijom.

"Ono što je najbitnije, sklopili smo ugovore i kupili dovoljne količine gasa, tako da naši sugrađani Beograda će imate tople domove ove grejne sezone. Samo bi podsetio, da je Radna grupa formirana na osnovu aktivnosti koje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, sprovode da se naša zemlja energetski obezbedi“, izjavio je Basta.

Kako je saopšteno iz JKP “Beogradske elektrane“, Basta je dodao da je na sastanku poručeno da će se pratiti energetska situacija iz dana u dan u Srbiji i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne energije građanima Beograda.

“Sama energetska sigurnost naše države nije ugrožena, pre svega, zato što proizvodimo iz sopstvenih izvora svu potrebnu električnu energiju. Beograđani neće imati problema sa snabdevanjem toplotnom energijom ove zime, jer će od danas Beogradske elektrane, pored provere funkcionalnosti postrojenja, ujedno i isporučivati toplotnu energiju potrošačima", dodao je Basta.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар