Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja o aktuelnoj energetskoj situaciji

Predstavnici EPS-a izvestili su članove radne grupe o zalihama uglja na deponijama, pogonskoj spremnosti blokova u TENT-u i planovima za njihovo funkcionisanje u skladu sa energetskom situacijom, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike.

Predstavljene su i aktuelne informacije o prenosnom i distributivnom sistemu, koji funkcionišu bez problema, kao i o funkcionisanju gasnog sektora.

Takođe su razmatrane i aktivnosti u vezi sa nabavkom mazuta, u skladu sa iskazanim potrebama za ovim energentom.

Kako su naveli predstavnici glavnih energetskih subjekata, narednih dana se ne očekuju problemi u snabdevanju energijom i energentima.

Na sednici su predstavljene i informacije o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u JP EPS.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici JP EPS, "Elektromreže Srbije", "Elektrodistribucije Srbije", JP "Srbijagas", "Transportgas", NIS-a, Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", Sekretarijata Grada Beograda, Agencije za energetiku Republike Srbije, Republičke direkcije za robne rezerve, RHMZ, JP PEU "Resavica", "Srbija kargo".

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике