Radna grupa FDU-a primila devet prijava za seksualno uznemiravanje

Kako se navodi u saopštenju, devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, a tri prijave se odnose na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata.

"Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe se odnose po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava", navodi se u saopštenju Radne grupe.

Dodaje se da će prijava za jednu osobu biti prosleđena nadležnim organima fakulteta na dalje procesuiranje, a da je za ostale prijave u toku prikupljanje informacija.

"Kvalitativna analiza svih prijavljenih slučajeva seksualnog uznemiravanja i neprihvatljivih praksi u nastavi biće dostupna Dekanu u zasebnim izveštajima", ističe se u saopštenju.

Članovi Radne grupe "FDU protiv nasilja" su prodekan fakulteta dr Ana Martinoli, redovni profesori Biljana Srbljanović i Srdan Golubović, vanredna profesorka dr Irena Ristić, docent Stefan Ivančić, student prodekan Andrea Pjević i članovi studentskog parlamenta Jovana Jankov i Nemanja Obrenović.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар