Putin Vučiću: Strateško partnerstvo sa Srbijom se potvrđuje svakodnevnim radom

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da se strateško partnerstvo sa Srbijom potvrđuje svakodnevnim radom u domenu politike, ekonomije i bezbednosti.

Putin je to rekao na početku sastanka u užem sastavu sa Vučićem, koji se nalazi u radnoj poseti Rusiji.

„Naši odnosi se razvijaju veoma pozitivno, naše strateško partnerstvo se potvrđuje svakodnevim radom“, rekao je Putin na početku sastanka u Sočiju.

Po Putinovoj oceni, tokom 2018. godine trgovinska razmena je porasla za dva odsto, a za devet meseci ove godine rast je bio veći od devet odsto.

Ruski lider je pozvao Vučića na svečanosti povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom, 9. maja 2020. godine. „Čekamo vas u maju naredne godine“, rekao je Putin.

Vučić je zahvalio Putinu na pozivu i pozvao ga da i onponovo poseti Srbiju.

„Mi još toplo pamtimo vašu istorijsku posetu Beogradu, jer ste dali snažnu inicijativu za dalji razvoj naših odnosa“, rekao je Vučić.

„Pozivamo vas da posetite još jednom Srbiju u najskorije vreme“, rekao je Vučić, obraćajući se Putinu na ruskom jeziku.

On je najavio da će sa Putinom razmotriti situaciju na Kosovu, ali je rekao da nije optimista kada je reč o postizanju kompromisa sa Prištinom.

„Treba da vam kažem da nisam optimista kada je reč o konačnom rešenju, koje bi bilo kompromis između Beograda i Prištine“, relao je Vučić.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike