Putin: Hronologija događaja u Kazahstanu je jasna, sprečena obojena revolucija

 Članovi Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) pokazali su odlučnost da spreče pokušaje da se destabilizuje situacija u njihovim zemljama i da se implementira obojena revolucija, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, obraćajući se na onlajn samitu CSTO povodom situacije u Kazahstanu.

"Svesni smo da razvoj situacije u Kazahstanu nije ni prvi, ni poslednji pokušaj stranog mešanja u unutrašnja pitanja naših zemalja. Merama koje je CSTO preuzeo, stavljeno je do znanja da nećemo dozvoliti nikome da destabilizuje situaciju u našem području ili da dozvolimo takozvane obojene revolucije", naglasio je Putin, prenosi Tas.

Putin je ukazao na dodatni problem.

"Na internetu i društvenim mrežama se nastavljaju pokušaji da se naši građani upletu u protestne aktivnosti koje prethode terorističkim napadima, o čemu je pričao danas predsednik Kazahstana. Hronologija događaja u Kazahstanu je kristalno jasna, svi smo je videli", ocenio je ruski lider.

Ruski predsednik je naglasio da nedavni razvoj događaja u Kazahstanu dokazuje da je "određenim silama u redu da koriste sajberprostor i društvene mreže da regrutuju ekstremiste i teroriste i da stvaraju spavajuće militantne ćelije".

"U ovom slučaju, verujem da bi bilo razumno da se naloži Odboru sekretarijata bezbednosti CSTO da učini sve da radne grupe koje deluju na polju sajberbezbednosti i borbi proti terorizma i ekstremizma napravi inicijativu o zajedničkim akcijama usmerenim ka sprečavanju destruktvnog spoljnog uticaja u zoni odgovornosti CSTO", naglasio je Putin.

On je dodao da je ključno da CSTO obezbedi da se "tragični događaji poput nedavnih u Kazahstanu nikada ne dogode".

CSTO čine Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Rusija i Tadžikistan.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике