Pucnjava u Tel Avivu, dve osobe ubijene

Povređeni, za koje mediji izveštavaju da ih ima najmanje sedam, od kojih je četvoro u kritičnom stanju, prevezeni su u bolnicu, preneo je RT.

Napad se dogodio oko tri sata posle podne po lokalnom vremenu u jednoj od najprometnijih oblasti centra Tel Aviva. Svedoci tvrde da su čuli deset hitaca ispaljenih iz automatskog oružja.

Vlasnik kafića rekao je da je napadač čekao na klupi ispred bara i da je onda izvadio automatsku pušku i počeo da "puca na sve strane".

Policija trenutno traga za osumnjičenim koji je izveo ove napade, a istražuju se i njegovi motivi.

Izraelska policija identifikovala je napadača, javlja RT.

Reč je o dvadesetdevetogodišnjem Našadu Milhamu, koji je ukrao automatsku pušku od svog oca, koji radi u obezbeđenju, piše Harec.

Kako navode, otac je prepoznao Našada na televiziji i kontaktirao policiju, a porodica sarađuje sa bezbednosnim službama.

Milhamovog rođaka je pre deset godina ubila izraelska policija, a porodica smatra da je nestabilan, prenose lokalni mediji. 

Agencija AP je prenela da se napad desio u vreme kada su skoro svakodnevni napadi Palestinaca na izraelske vojnike i građane. 

Tokom nešto više od tri meseca ubijen je 21 Izraelac, dok je 131 Palestinac smrtno stradao u sukobima sa izrealskim snagama bezbednosti. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar