Prva predstava za mlade u kragujevačkom pozorištu za decu

Atipični petnaestogodišnji dečak Kristofer Džon Frensis Bun, glavni je junak romana i predstave "Neobičan događaj sa psom u noći". Ne razlikuje emocije i ne razume metafore, ali zna sve države na svetu, matematički je genije, voli životinje i prepoznaje važnost detektivskih romana…

"To je dečak koji pronađe mrtvog psa u komšijskom dvorištu i poželi da kao pravi detektiv otkrije šta se to desilo sa tim psom. Otkrivajući misteriju ko je ubio tog psa, praktično on saznaje mnoge istine o sebi", kaže rediteljka Dragana Miloševska Popova.

"Ovo je priča o različitosti o osobama koje se ne uklapaju i zbog toga se osećaju ugroženo od strane okoline bez obzira što ljudi ne znaju ništa o njima i nekako prerano se donose zaključci", navodi glumac Miloš Milovanović.

Najveći kritičari – publika izašla je nakon predstave zadovoljna.

"Neobičan događaj sa psom u noći", prva je predstava namenjena starijima od 15 godina u kragujevačkom Pozorištu za decu, koje je od početka septembra i za mlade. Na repertoaru ove ustanove kulture trenutno je i 17 dečjih predstava.

"Za ubuduće nam je plan da premijerno imamo izvedene dve predstave na sceni za decu i jednu za mlade. Dakle, u svakoj sledećoj sezoni", kaže Jelena Stojanović Patrnogić, direktor Pozorišta za decu i mlade u Kragujevcu

Ova kragujevačka ustanova kulture, pored proširenja delatnosti, nastavlja da niže uspehe. Novu pozorišnu sezonu započela je osvajanjem prve nagrade na Festivalu ekoloških predstava u Bačkoj Palanci i to za komad "Tihi dečak". Narednih meseci očekuju je učešća na međunarodnim festivalima u Zagrebu, Skoplju, Banjaluci i Rijeci.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike