Najbrže vesti u Srbiji

Provala u prostorije Advokatske komore, izbačene tri osobe

U saopštenju koje je potpisao Jugoslav Tintor navodi se da su nasilnici izbacili na ulicu advokata koji je dežurao u prostoru, kao i momka i devojku koji su bili zvanično angažovani kao noćni čuvari prostora.

Slučaj je prijavljen policiji, koja radi na identifikaciji počinilaca i sankcionisanju odgovornih.

Napominje se da je za danas zakazana promopredaja dužnosti između Slobodana Šoškića i Vladimira Gajića, "odnosno između članova starog-novog rukovodstva, koji faktički predaju dužnost sami sebi".

"Jasno je da su oni i nalogodavci ovog kriminalnog čina", navodi se u saopštenju Tintora.

Tintor smatra da se ovde, kako kaže, očigledno radi o "uvođenju reda" koje Vladimir Gajić već nekoliko dana najavljuje preko medija.

"Sa žaljenjem konstatujemo da je način koji je odabrao za ‘uvođenje reda’ – noć i gola sila – nedostojan advokatske profesije i da neodoljivo podseća na slučaj ‘Savamala’ protiv koga je i sam Gajić javno istupao u cilju samopromocije", napominje se u saopštenju.

Gajić je izabran za predsednika Advokatske komore Beograda na izborima 10. juna, koje je skupština AKB-a prethodno 23. aprila otkazala, odnosno zakazala izbore za 13. maj.

Dve grupe advokata međusobno osporavaju legalitet i legitimitet jedna drugoj već nekoliko meseci, a tim povodom podnele su i niz tužbi sudu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike