Pronađena crna kutija aviona koji se srušio u Nepalu, traga se za telima četiri osobe

Zvaničnik lokalne policije rekao je za Rojters da je potraga za telima putnika aviona "Jeti erlajnsa", koja je zaustavljena zbog mraka u nedelju uveče, jutros nastavljena.

"Izvadićemo pet tela iz klisure koja nisu izvađena i potražiti preostala četiri koja nedostaju. Preostala 63 tela su poslata u bolnicu", rekao je policijski zvaničnik.

Zvaničnici sa aerodroma u Katmanduu saopštili su da je pronađena i crna kutija, odnosno snimač glasa iz kokpita i podaci o letu.

U avionu, koji je išao od glavnog grada Katmandua ka Pokari, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske.

U Nepalu je za danas proglašen dan žalosti zbog tragedije, a formiran je tim eksperata koji će istražiti nesreću i ukazati na mere kako bi se izbegli ovakvi incidenti ubuduće.

Od 2000. godine, blizu 350 ljudi je poginulo u avionskim ili helikopterskim nesrećama u Nepalu, u kojem se nalazi osam od 14 najviših planina, uključujući i Mont Everest, gde česte iznenadne promene vremena mogu da stvore opasne uslove za letenje.

Tokom jučerašnje tragedije, vreme je bilo vedro.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike