Pronađen arsenal oružja i municije kod Peći i Prizrena

Policija je saopštila da je zaplenila značajne količine naoružanja, uključujući automatsko oružje različitih vrsta, municiju, ručne bombe i drugu opremu.

Današnja zaplena je nastavak jučerašnje u kojoj je na području Peći i Prizrena uhapšeno pet osoba, kod kojih je zaplenjena značajna količina eksploziva, oružja, dronova i novca.

Specijalno tužilaštvo u Prištini juče je saopštilo da je policijska uprava za borbu protiv terorizma tokom hapšenja i racije pronašla eksploziv, bespilotne letelice i protivtenkovsko oružje.

Uhapšeni su, osim za terorizam, osumnjičeni i za krivično delo "uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva".

Pojedini prištinski mediji prenose saznanja da se radi o grupi Albanaca, radikalnih islamista koji su planirali terorističke napade na KiM.

Iz grupe od pet članova, dvojica su ranije hapšena kao deo radikalne islamske grupe. Još uvek nije jasno da li je ta grupa bila deo ili je imala veze s ISIS-om ili drugim terorističkim organizacijama.

Mediji prenose da su poznata imena četiri osobe koje su uhapšene zbog osnovane sumnje da su pripremale bombaški teroristički napad.

Uhapšeni su A. Đ. iz Peći, M. B. iz Prizrena, E. S. i N. S. koji su prema saznanjima policije i ranijih godina dovođeni u vezu i hapšeni zbog terorizma.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар