Prokuplje: Posle dva dana izvučen autobus

Meštani Džigolja kažu da ovakve situacije proklizavanja i zaglavljivanja autobusa tokom zime nisu retkost, ali ono što je njih ovoga puta začudilo da je bilo potrebno skoro dva dana da neko reaguje i odblokira put, koji je za njih jedina veza sa lekarom, prodavnicom.

„Nije on upao u neki, da kažem,ambis i te takve stvari da nije mogo.Mogo da se izvuče, a što nije izvučen, ja ne znam. Pokušao da izađe, najverovatnije nije mogo i tu se preprečio i tu je sedeo, takoreći dva dana”, kaže Ljubiša Đorđević iz Džigolja.

Autobus je iz kanala izvučen tek danas tokom prepodneva, na poprilično lak i jednostavan način, uz pomoć samo jedne lopate i malo peska, a svemu je prethodilo poprilično interesovanje medija za ovaj nesvakidašnji slučaj.

Zašto je autobus skoro dva dana držao u blokadi deo stanovnika Džigolja i okolnih sela i šta je uticalo na poprilično zakasnelu reakciju „Niš – ekspresa” nismo uspeli da saznamo, jer iz ovog preduzeća niko nije želeo da govori o ovom slučaju.

Inače, nakon skoro četrdeset osmočasovne vejavice i više od pola metra snega, danas je situacija znatno povoljnija, a čiste se i putni pravci nižeg prioriteta.

„Između Kostenice i Novog Sela ima dosta smetova, smetovi su odprilike oko metar. Danas je probijen i ovaj putni pravac, tako da će autobus moći sutra ovom linijom da je koristi, da se kreće”, navodi Jovica Krstić, vozač buldožera.

Sve je manje problema prouzrokovanih snegom i u ostalim topličkim opštinama, gde se stanje postepeno stabilizuje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike