Prokuplje: Fudbaleri dali krv

Velimir Stanković, kapiten prvog tima fudbalera prokupačkog "Topličanina" odlučio je da postane dobrovoljni davalac krvi i prvi put celu svoju ekipu poveo u akciju van fudbalskog terena.

"Prvi put dajem krv, a ovako sa ekipom posebno se pamti. Za akciju na fudbalskom terenu neznaš unapred kakva će biti. Za ovu smo sigurni da će biti uspešna i da će nekom pomoći", kaže Velimir Stanković, kapiten FK "Topličanin" Prokuplje.

"Pored onog najvažnijeg, humanitarnog aspekta, ovim smo hteli da i van terena uradimo nešto važno i dobro kao tim. Mislim da ovako jačamo i naš duh zajedništva, a time i snagu ekipe", navodi Bojan Pećaranin, trener FK "Topličanin" Prokuplje.

Na fudbalere "Topličanina", ovaj put ugledali su se i drugi prokupački sportisti.

"Osim što je ovo dobra provera zdravlja još je bolja provera kakvi smo ljudi. Mi sportisti moramo biti primer jer na nas se mladi ugledaju", navodi Ivan Ivanović, Odbojkaški klub "Topličanin".

"Svakog drugog ponedeljka i četvrtog ponedeljka u mesecu imamo organizovanu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovog puta su se pored gradjana odazvali humani ljudi sportisti ovoga grada" kaže Dragan Subotić, sekretar Crvenog krsta Prokuplje.

U humanitarnoj akciji sportista Prokuplja prikupljeno je 57 jedinica dragocene tečnosti. Nadaju se da će mnogima spasiti život, ali i ove sezone uspeti da izbore plasman u srpsku ligu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike