Prisustvovao utakmici uprkos zabrani, određeno mu zadržavanje do 48 sati

U.K. je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon fudbalske utakmice između Patrtizan i Vojvodina 11. maja, u blizini Autokomande u Beogradu.

Međutim, U.K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana odigranoj u hali "Aleksandar Nikolić", uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama ova dva tima, čime je izvršio krivično delo – kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti iz člana 340a Krivičnog zakonika.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i da U.K. izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je Viši sud potvrdio krajem prošle sedmice presudom.

Na istu kaznu osuđen je i N.N, dok je treći učesnik pomenute tuče R.K. prema sporazumu o priznanju krivičnog dela osuđen na pet meseci kućnog zatvora, 50.000 dinara i dve godine zabrane prisustva sportskim priredbama.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupaće u predmetu protiv U.K. povodom krivičnog dela kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike