Priština na korak do nove vlade

Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje postigli su u četvrtak programski dogovor o novoj kosovskoj vladi, ali ostaje da taj sporazum potvrde lideri stranaka, Isa Mustafa i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

Kako je novinarima, posle šestog sastanka predstavnika te dve stranke, rekao zvaničnik DSK-a Avdulah Hoti dve strane su okončale razgovore o programskom dokumentu nove vlade.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo postigli dogovor o svim programskim pitanjima", rekao je Hoti, navodeći da će lideri stranaka uskoro konkretizovati ovaj dogovor.

"Dogovorili smo se o strukturi vlade i institucija", rekao je Hoti, navodeći da još uvek nije bilo razgovora o personalnim pitanjima.

Prema konačnim rezultatima prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, Samoopredeljenje je osvojilo 26 odsto glasova (32 mandata).

Na drugom mestu je DSK sa 24,48 odsto (29 poslanika), a sledi DPK sa 21 odsto (25 poslanika). ABK je osvojila 11,4 odsto glasova (14 mandata), a Srpska lista ima 6,7 odsto glasova (10 poslanika).  

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike