Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije evakuisali 15 osoba iz zavejanih područja

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a obavili su tokom prethodnih dana 30 intervencija i evakuisali 15 osoba iz zavejanih područja širom Srbije, saopštio je danas MUP.

Tokom perioda obilnih padavina, pripadnici tog sektora su u vidu asistencije ekipama Hitne pomoći prevezli 21 osobu i jednu bebu do zdravstvenih centara.

MUP je saopštio da je trenutno vanredna situacija i dalje na snazi na teritoriji grada Kraljeva i opština Nova Varoš, Raška, Lučani, Ivanjica, Požega i Trgovište.

„U selu Gornje Košlje, sedam pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Ljubovije su, zbog visokog snega i nepristupačnog terena, evakuisali stariju žensku osobu i odvezli je u Dom zdravlja na dalje lečenje. Dvoje vatrogasaca-spasilaca iz Vranja su motornim sankama dostavljali namirnice jednom licu u Gornjoj Mahali, a prevozili su i medicinsko osoblje do mesta Čauševci, radi pružanja medicinske pomoći“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica u Užicu intervenisali prilikom prevoženja bolesne osobe iz naselja Gostinica do ekipe Hitne pomoći koja se nalazila na glavnom putu.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, i dalje su angažovani u spasavanju i pružanju pomoći stanovnicima Srbije kojima je, usled povećanih snežnih padavina, život otežan i oni će biti na terenu dok se situacija ne stabilizuje“, dodaje se u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike