Prestolonaslednik Aleksandar: Poštujem Petrovu odluku, postupak nije sproveden kako treba

Prestolonaslednik Aleksandar rekao je povodom povlačenja najstarijeg sina Princa Petra iz linije nasleđivanja Kraljevske porodice, da mu želi mu sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću i da ceni njegovu iskrenost u vezi sa teškom odlukom koju je doneo.

"Ovo pitanje je prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazim u inostranstvu. Nažalost, ovako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama Kraljevske porodice, kao i Porodičnim pravilnikom, napisanim u vreme Kraljevine, a koga svi članovi Kraljevske porodice treba da se pridržavaju", saopštila je pres služba Dvora.

Taj događaj i prateća procedura, dodaje, se nisu odigrali u Kraljevskom Dvoru, u Srbiji, uz njegovo prisustvo i autoritet kao starešine porodice, "uz blagoslov naše Svete Crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine".

"Kraljevska porodica Srbije će nastaviti da služi našem narodu predano, iskreno i verno, što je naša obaveza i dužnost", izjavio je prestolonaslednik Aleksandar.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike