Prestao sneg, oprez zbog jakog vetra i poledice

Povremeno olujni udari vetra najjači su na prevojima Timočke i Negotinske krajine, na području Velikog Gradišta, u Podunavlju, Južnom Banatu i na širem području Beograda.

Sve vlažne deonice se tokom noći i jutra vrlo lako pretvore u led, zbog čega AMSS vozačima savetuje dodatnu opreznost za vreme vožnje, na većem odstojanju i sa uvek dodatno smanjenom brzinom na mostovima i nadvožnjacima.

Deonice na kojima ima snega su Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona; Vlasinsko Jezero – granica Srbija-Bugarska; Jošanička Banja – Kopaonik; granica PZP Požega/Ivanjica- Ivanjica – Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor); Majdevo (jezero Ćelije) – Ravni – Jankova klisura (Lovačka kuća) – Blace. Na tim deonicama je kolovoz vlažan i snega ima do pet centimetara.

Neprohodan je putni pravac trećeg prioriteta/C kategorije održavanja – granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Odvraćenica – Preko Brdo.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. 

Na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja. Kamioni na teretnim prelazima čekaju od osam do sat vremena. Na Batrovcima se čeka osam sati, a Horgošu tri sata, na Kelebiji dva sata, a na Sremskoj Rači sat vremena. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar