Prelazak ulice kao ruski rulet – zašto vozači ignorišu pešačke prelaze

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja navodi za RTS da je na taj način poginulo mnogo pešaka u našoj zemlji.

"Jedan od poslednjih primera jeste mladi Pavle Stanković koji je poginuo na Petlovom brdu, isto tako – krenuo je propisno da prelazi pešački prelaz, autobus je stao sa njegove leve strane da ga propusti i kada je on već prešao polovinu kolovoza i gledao u desnu stranu jer odatle ima razloga da očekuje vozilo, naišlo je vozičo sa leve strane koje je obilazilo autobus i koje ga je momentalno usmrtilo", ističe Okanović.

Objašnjava da ima prostora da se vozač tereti za nasilničku vožnju jer to je, dodaje on, potpuno odsustvo obzira za bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

"Dakle, ako se vi takvom brzinom približavate pešačkom prelazu, vi ste svesni da ne možete da se zaustavite ako se pešak pojavi, a naravno, upravo je pešački prelaz mesto gde imamo razloga da očekujemo pešaka", kaže Okanović.

Ukazuje da su na kolovozu umesto devojke mogla da budu deca koja bi bila pokošena od strane bahatog vozača.

"Dakle, vi svesno pristajete na to da iako se pešak pojavi, vi ćete ga udariti, sad je samo pitanje – da li će to biti jedan ili više njih. Ali svakako u onoj situaciji to je mogla da bude grupa dece koja zajedno prelazi kolovoz i on bi svo petoro dece pokosio i sigurno bi ih pobio", ističe Okanović. 

Devojka sa snimka, dodaje on, pre nego što je stupila na kolovoz pretpostavljam da je pogledala u svoju levu stranu, što inače i treba da se uradi, a onda kada je došla do polovine gledala je u desnu jer odatle očekuje vozila.

Pešić: Godišnje nam strada 500 ljudi

Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže za RTS da nam godišnje u saobraćaju strada oko 500 osoba.

Navodi da su mere – kazne zatvora, kazneni poeni, oduzimanje vozačke dozvole, uticali na većinu vozača, ali da ima i onih na koje nisu. 

"I sada je došao trenutak da te mere unapredimo, proširimo i da donesemo nove mere kako bi uticali i na taj deo vozača", Kaže Pešić.

"Trajno oduzimanje vozačkih dozvola" 

Navodi da će novine u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja, koji je u pripremi, biti oduzimanje vozila i trajno oduzimanje vozačke dozvole. 

"Prva mera koja će biti jeste trajno oduzimanje vozačke dozvole. Da bismo isključili one vozače koji nastavljaju da voze i nakon oduzimanja vozačke dozvole jedna od mera koja će biti prepoznata u novom zakonu je i oduzimanje vozila", objašnjava Pešić.

Sadašnja praksa je da se vozaču koji sakupi sakupi 18 bodova oduzima vozačka dozvola, a on zatim ide na seminar u Agenciju za bezbednost saobraćaja, koji traje 40 časova, posle čega mu se vraća dozvola.

Prvi put vozačka dozvola se gubi sa 18 kaznenih bodova, drugi put sa 15, pa sa 12, pa sa devet.

Vozačku "gube" muškarci sa u proseku 38 godina.  

Poručuje i da je edukacija ljudi ono na čemu moramo da radimo jer uz pomoć nje možemo uticati na promene ponašanja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike