Predstavnice Kancelarije za KiM obišle ranjene dečake u Štrpcu

Dušica Nikolić i Milena Parlić su sa povređenim mladićima – Stefanom i Milošem i njihovim porodicama, zajedno sa Daliborom Jevtićem, razgovarale o pomoći Kancelarije za KiM i prenele im da će, u okviru svojih mogućnosti, Kancelarija rešiti one probleme koje su izneli kao najurgentnije.

Porodica Stefana Stojanovića izrazila je potrebu da im Kancelarija pomogne u vidu građevinskog materijala za adaptaciju fasade kuće i neophodnu stolariju, dok je sa šestočlanom porodicom Miloša Stojanovića razgovaralo o ekonomskoj pomoći. 

"Važno nam je da smo saslušali potrebe naših heroja i da ćemo im kao Kancelarija pomoći. To je poruka koju danas prenosimo ovde u Štrpcu i u ime direktora Petra Petkovića i Vlade Srbije i da ćemo pomoći sve što je u našoj mogućnosti", poručila Nikolićeva.

Poručila je da će Kancelarije za KiM naći način da pomogne i njima i Štrpčanima.

"Želim da u ime svih nas izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu kroz šta su prošli. Kancelarija će naći način da pomogne i njima i našim Štrpčanima i ovo je poruka i potvrda da samo zajedničkim snagama možemo da rešavamo sve – istakla je", Nikolićeva.

U nastavku posete, Nikolićeva i Parlićeva obišle su i porodice Sibinović i Stojanović kojima je usled kvara na elektroinstalacijama izgorela kuća i već im je stigla pomoć za sanaciju krova, uz ostalu pomoć koja treba da stigne.

Prethodno, Parlićeva i Nikolićeva podelile su mališanima u Predškolskoj ustanovi "Šarsko lane" svetosavske paketiće i prigodne poklone i družile se s našim najmlađima.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike