Predsedništvo Srbije: Makron i Vučić iduće nedelje s građanima na Kalemegdanu

Foto: Beta / Slobodan Miljević

Predsednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Markon koji u ponedeljak, 15 jula, dolazi u Beograd, „obratiće se građanima“ na Kalemegdanu kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, rekla je danas Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević

Ona je, za Televiziju Prva, uoči dvednevne posete Makrona rekla da njegova odluka da se „obrati na Kalemegdanu“ govori o „bliskosti dva naroda i o značaju koju pridaje svojoj poseti Srbiji“, te da se očekuje da tamo tada bude „više hiljada građana“.

Navela je da je za ponedeljak planirano da Makron, odmah po dolasku na Aerodrom „Nikola Tesla“, kojim rukovodi francuska kompanija „Vansi“, s Vučićem „otkrije tablu kojom se obeležava početak modernizacije“ tog aerodroma.

Prvog dana je predviđeno da dva predsednika polože vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i na spomenik Milunki Savić, koja posle Prvog svetskog rata dobila niz odlikovanja, među kojima francuski Orden Legije časti.

U planu je, drugog dana, u utorak, da se „posredstvom Francuske ambasade“, dvojica predsednika sretnu i razgovaraju s mladima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike