Predsednik Vučić u radnoj poseti Kataru

Predsednik Vučić prihvatio je poziv emira države Katar, Njegovog Visočanstva šeika Tamim bin Hamada Al-Tanija, da učestvuje na 5. Konferenciji Ujedinjenih nacija na nivou država i vlada, koja će se održati od 05. do 09. marta u Dohi.

Tokom posete, Vučić će imati i bilateralni sastanak sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, što će biti njihov prvi susret. Glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo.

U oktobru 2021. godine, država Katar učestvovala je na svečanom otvaranju Samita pokreta nesvrstanih u Beogradu, kojim je obeležena 60-godišnjica prve konferencije ovog pokreta.

Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike