Predsednik Vučić čestitao mitropolitu Porfiriju izbor za patrijarha

"Vaša Svetosti, sa radošću sam primio vest o Vašem izboru za naslednika Svetoga trona pećkoga – trona našeg oca Svetog Save Srpskog", kaže se u čestitki. 

"U ime Republike Srbije kao i svih naših građana pravoslavne veroispovesti želim Vam da dugo i plodno delate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog", čestitao je predsednik Vučić novoizabranom patrijarhu srpskom Porfiriju . 

Na tom putu, kako se navodi, "pre Vas nalazili su se, i naš narod vodili, veliki i znameniti srpski arhiepiskopi i patrijarsi koji su znali da u teškim vremenima sačuvaju veru, čast i obraz našeg naroda i odgovore iskušenjima koja su se pred njima nalazila". 

Ističe da je ovoga puta težak, ali častan zadatak pao "na Vas, da čuvate jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i veru među Svetosavskim narodom".

"Uveravam Vas da će u vremenima pred nama, i naša Srbija zajedno sa Vama, delovati na čast i dobro svih ljudi dobre volje i dobre vere, i svih Srba ma gde oni živeli, trudeći se da opstanemo i ostanemo na putu kojim su išli Sveti Sava, Arsenije, Maksim, Georgije Branković, Varnava, German, Pavle i Irinej", navodi Vučić.

"Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko", zaključuje se u čestitki predsednika Vučića.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар