Predsednik EFJ: Rado bih se susreo sa Vučićem

Predsednik Evropske federacije novinara (EFJ) Mogens Bliher Bjeregord izjavio je da bi se naredne sedmice tokom posete delegacije te organizacije Beogradu rado susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U pismu koje je juče savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević dostavila predsedniku EFJ Mogensu Bliheru Bjeregordu izražava se protest što ta organizacije nije zatražila sastanak s Vučićem tokom posete Beogradu povodom stanja medijskih sloboda u Srbiji.

Upitan da li će do susreta doći zbog pisma koje mu je Vasiljevića poslala predsednik EFJ rekao je za list „Danas“ da nije bitno ko je kome prvi pisao i da se raduje susretima sa zvaničnicima i novinarima u Srbiji.

„Kao i uvek u našim misijama, pokrenutim kako bismo se upoznali sa realnom medijskom situacijom planirali smo da se sastanemo sa zvaničnicima i uvek sam srećan kada uspemo da to učinimo na najvišem nivou. Organizacija takvih susreta je uvek teška i predstavlja ‘slagalicu’ uključujući gomilu mejlova, pisama i procedura, a ne vidim zbog čega je značajno ko je prvi poslao pismo“, kazao je Bjeregord.

On je kazao da je najvažnije da se tokom posete saslušaju sve strane.

„Ovo je zajednička misija koja uključuje tri međunarodne organizacije i naše srpske članice, ali i gomilu zahteva za razgovore i sastanke. Stoga ne bi bilo pošteno da u ovoj fazi govorimo o krajnjem ishodu, već će to biti učinjeno u Beogradu, na kraju misije“, naveo je Bjeregord.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike