Predsednik BNV-a Esad Džudžo podneo ostavku

Esad Džudžo je u pisanoj formi ostavku, dostavio predstavnicima lista "Samoopredeljenje" i "Vakat je" – Sulejmanu Ugljaninu i Saitu Kačaporu.

Za sada nema zvaničnih potvrda ni od jedne strane.

Previranja u Bošnjačkom nacionalnom veću nastalo je protekle nedelje jer je Esad Džudžo, predsednik tog veća odbio da potpiše inicijativu za uspostavljanje "specijalnog statusa Sandžaka", nakon čega je Lista za samoopredeljenje Sulejmana Ugljanina tražila Džudžovu smenu.

Inicijativu o specijalnom statusu Sandžaka upućenu rukovodstvu Srbije i Crne Gore Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare protekle sedmice predstavio kao jedino rešenje za Bošnjake.

Džudžo je rekao da za potpisivanje inicijative nije imao saglasnost većnika Liste "Vakat je" (bliskih Rasimu Ljajiću) i Liste Muamera Zukorlića.

Ahmedin Skrijalj, generalni sekretar SDA tvrdi da Džudžo zastupa interese "Vučićevog režima", a ne Bošnjaka.

Nakon što se pojavila informacija na portalima da mu je onemogućen pristup u prostorije BNV-a, Džudžo se oglasio putem društvenih mreža i za danas zakazao sednicu veća u 17 sati, kao i to da neće podneti ostavku. 

Međutim, zvaničnu potvrdu o tome da li će jedna ili druga strana održati sednicu i kada, još uvek nema, jer na telfonske pozive ne odgovaraju ni jedni ni drugi.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike