Praznični dani u Gerontološkom centru

Uz bojanke za odrasle uposle se prsti, a to je i prilika da se uz razgovor sete svoje porodice i lepih trenutaka. Rajna Marković, iz Kavadara, kaže da njeni sin i snaha rade u Francuskoj, ali da je unučad sama odgajala.

Ćurane od papira kao simbole Jagodine napravili su tokom časova origamija – originalan poklon za prijatelje širom Srbije.

"Oni sa velikim zadovoljstvom nama ustupaju te radove da možemo da reprezentujemo i našu ustanovu na najbolji mogući način a i sam njihov rad", kaže Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini. "Veoma često oni dobijaju nagrade za svoj rad na takmičenjima po celoj Srbiji."

U Gerontološki centar često dolaze deca iz vrtića i škola, igraju, pevaju i druže se sa njima. Druženja su intenzivnija tokom praznika što prija svima.

Radno-okupaciona terapija bitan je deo svakodnevnog života stanara Doma. Prema rečima radnog terapeuta Vladimira Ilića, to pozitivno deluje na njih:

"Oni su mnogo produktivniji, mnogo zadovoljniji, imaju želju da nastave i da vide kako to treće doba može biti vrlo, vrlo plodno."

Stručnjaci kažu da ne postoje stari ljudi već samo oni koji se tako osećaju, a uz radno angažovanje i druženje, i godine se lakše podnose.

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike