Požar u Gradišci, gori skladište nameštaja

Požar, koji je izbio u 16.30 časova, aktivan je i dalje, a na njegovom gašenju angažovano je ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice iz Gradiške, kojima posao otežava vetar, javlja RTRS

Vlasnik ove firme Đurađ Bjelobrk rekao je da je požar izbio nakon što je u 16.00 časova završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišlo kućama.

"Nekoliko radnika i ja bili u krugu firme. Primetili smo vatru, koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog namještaja", navodi Bjelobrk.

Dodaje da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.  

Ističe da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi dosta spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi sa porodicom.

"Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao, i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana", rekao je Bjelobrk, javlja RTRS.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike