Požar je progutao dom porodici Dubovac, prikuplja se pomoć da zimu ne dočekaju bez krova nad glavom

Sreća u nesreći je, kaže Marko, što su tog popodneva svi bili u istoj sobi. Vatra je za tili čas od doma načinila zgarište.

"Prozor je uleteo u dnevni boravak i sav dnevni boravak je za minut, dva bio u plamenu. Vrlo brzo se skupilo tri‘estinu ljudi na asfaltu, niko nije smeo dole da priđe. Krov gori, a struja nije isključena, gore varniči. Za 45 minuta je nestala. Kućili smo to 30 godina, ali sve troje dece mi je živo i zdravo i to mi je bogatstvo, ovo drugo će da uradimo", priča Marko Dubovac iz Krive Reke.

Komšije humanitaraci, Goran Minić i Staniša Pršić, prvi su uputili poziv za pomoć i pokrenuli akciju.

"Najstarija ćerka je odlična, najbolji učenik škole u Krivoj Reci. I ostalo dvoje dece su odlični učenici, sa svim peticama. E sad je poštovani prijatelji red na nas da zaradimo petice iz humanosti", kaže Goran Minić, novinar iz Brusa.

Profesori i đaci krivorečke škole najveća su im podrška.

"Neophodne stvari smo deci obezbedili u skladu sa našim mogućnostima, međutim svima nam je jasno da je deci sada najpotrebniji krov nad glavom", ističe Marija Biševac iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Krivoj Reci.

Trinaestogodišnja Sanja Dubovac kaže da im odeća i obuća nije potrebna, a oni koji žele da pomognu bolje je, dodaje, da uplate novac na račun da bi porodica što pre dobila kuću i da bi se vratila u normalu.

Osmogodišnjem Mihajlu takođe najviše nedostaju kuća i soba.

Radan, vredan i vezan za zemlju koju obrađuje Marko želi da zimu, koja je na pragu, sa porodicom dočeka u pomoćnom objektu, na svom imanju.

"Mi ćemo sredstva opredeliti da u kompletu izgradimo kupatilo i omogućimo pristojne uslove deci", navodi Valentina Milosavljević, predsednica opštine Brus.

Da se prezimi potreban je i novi krov, odžak, pokućstvo. A na proleće Marko se nada, deci će stvoriti pristojniji dom.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар