Poverenica: Uvrede upućene Mileni Ivanović pokazuju nerazumevanje uloge žene u društvu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je večeras, povodom uvreda upućenih preko društvene mreže Tviter supruzi ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Mileni Popović Ivanović, da taj, poslednji u nizu javnih napada na nju, pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.

Reagujući na tvit jednog od lidera Saveza za Srbiju Željka Veselinovića poverenica je ocenila da on „koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije Milenu (Ivanović) ne vređa samo kao ženu navodeći da ‘ona nije žena nego đavo’, već na takav način ugrožava i njenu bezbednost“.

„Gospođa Ivanović kao i svaka žena ima svoju ličnost i pravo izbora kako će živeti svoj život u skladu sa svojim normama, a ne po nečijim očekivanjima“, navela je Brankica Janković i dodala da je Milena Ivanović mesecima izložena prozivkama i osudama zbog svog načina života posle smrti supruga.

Kako je navedeno u saopštenju, poverenica je ukazala da je politička borba i razmena mišljenja je dozvoljena, ali da je apsolutno neprimereno „koristiti u te svrhe ocene kako neko žali blisku osobu i kako neko živi posle nečije smrti.

Veselinović je na Tviteru objavio: „Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža đuska po beogradskim klubovima i ne dođe na godišnji parastos ubijenom mužu je žena đavo“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike