Potvrđena presuda francuskim državljanima za otmicu devojčice

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je Sebastijan Branšu osuđen na 10 godina zatvora, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu na devet godina, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

Istom odlukom suda potvrđena im je mera proterivanja stranaca iz Srbije od 10 godina, nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Svih troje optuženih Francuza su u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, u kojem borave od hapšenja na dan otmice 11. marta 2015. godine.

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da su kao neosnovane odbijene žalbe Tužioca za organizovani kriminal i branilaca Aleksis Sandrin Gorin i Emelin Kristel kao i jednog od advokata Sebastijena Mišel Branšua.

Branšuova žalba je odbačena kao neuredna i nedozvoljena, dok je žalba njegovog drugog branioca odbačena jer taj branilac nije imao ovlašćenje za izjavu žalbe, naveo je Apelacioni sud.

Specijalni sud čija je odluka postala pravosnažna nije prihvatio jednu od teza odbrane da su otmičari bili u komunikaciji sa roditeljima male Maše, budući da analizom telefona i kompjutera optuženih i nije pronađen trag komunikacije.

Sebastijan Branšu je izneo svoju odbranu tek na kraju suđenja u završnoj reči tvrdeći da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Oni su osuđeni jer su iz ruku majke oteli trogodišnje Maše Prenković u 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Oteto dete su hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ih za krivično delo otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerković kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike