„Potrebno unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Poljske“

U razgovoru je ocenjeno da su politički odnosi dve zemlje dobri i bez otvorenih pitanja i da je potrebno dodatno unaprediti ekonomsku saradnju.

Brnabićeva i Šidlo saglasile su se da postoji prostor za povećanje poljskih investicija u oblastima rudarstva i elektroprivrede, mašinske i namenske industrije, kao i turizma. Premijerke su zaključile i da je potrebno unaprediti saradnju malih i srednjih preduzeća dve zemlje.

"Srbija je izuzetno zahvalna Poljskoj na kontinuiranoj i aktivnoj podršci procesu evropskih integracija Srbije", naglasila je u razgovoru predsednica Vlade Ana Brnabić i dodala da je ta podrška veoma važna za evropski put naše zemlje. 

Govoreći o procesu pristupanja Evropskoj uniji i reformskim procesima, premijerka Brnabić je rekla da su za Srbiju ključna ekonomska poglavlja. Brnabićeva je naglasila da je cilj sveobuhvatnih reformi u ekonomiji i javnoj upravi kreiranje modernog društva sa efikasnim i snažnim institucijama.

U razgovoru sa poljskom premijerkom Šidlo, predsednica Vlade Ana Brnabić posebno je istakla da Srbija ceni podršku Poljske po pitanju sprečavanja prijema Kosova u članstvo u međunarodnim organizacijama. 

Predsednice Vlade Srbije i Poljske razgovarale su i o jačanju ekonomske i političke saradnje u regionu Zapadnog Balkana. Brnabićeva je istakla da Srbija ostaje opredeljena da se sva otvorena bilateralna pitanja rešavaju dijalogom na ravnopravnoj osnovi, bez uslovljavanja.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike