Potraga za nestalom Ilinkom Dujović traje više od mesec dana, Priboj na nogama

Očaj se prikrada, ali i prikriva – roditeljskom nadom, beskrajnom.

"Malo je čekam, a više je tražim. Ipak, da ja dođem do nje. Da je uhvatim za ruku i da je dovedem kući, ali tu sam, očekujem, i uvek se okrećem, da se pojavi negde, sama da dođe, daće Bog, to je sasvim moguće", rekao je Dalibor Dujević, otac nestale Ilinke.

Ilinka je viđena poslednji put kraj obale Lima, na stazi šetališta. Otada, nikakvog traga.

Duško Baranac iz Rafting kluba "Eko Lim" rekao je da su posle potrage na kopnu, krenuli na izlaske na vodu. "Zadnjih desetak-petnaestak dana izlaske smo intenzivirali, zato što je vodostaj normalan", kaže on.

"Ako mi odustanemo, šta nam ostaje. Tražimo, pretražujemo svaki deo reke, svaki rukavac, adu", rekao je Aleksa Novaković iz rafting kluba "Eko Lim".

A Ilinka – dipolomirana sociološkinja, tiha, nežna, posvećena dobroti.

Otac veruje da je živa, podseća da je sklona samoći, ali i da ima svoje strahove i tegobe, one koje i inače mladi ljudi imaju. I stoički, on nastavlja svoju borbu.

Dalibor Dujević, Ilinkin otac kaže da ima saradnju sa policijom, opštinom, a veliku podršku ima od sugrađana, prijatelja.

"Čekaću, ako treba 100 godina ću da tražim, nije mi teško, ali da je nađem, da je živa. Ja nisam slab, jak sam, ne znam koliko ću moći da izdržim jer prelazim dnevno jako mnogo, ali mogu, ne žalim se. Niko ne sme nikada da odustane za svojim, svi smo nečija deca, i svi su nekome roditelji", rekao je otac.

Sutra se organizuje nova, velika akcija u kojoj će opet učestvovati pripadnici policije, timovi za spasavanje na vodi, Sektora za vanredne situacije, MUP-a Republike Srbije. Očekuje se i dolazak ronilaca, a u delu reke preko granice, biće angažovane i posebne jedinice iz Rebluke Srpske.

Kao i do sada, u potragu će se uključiti i lovačka udruženja, planinari i rafteri.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike