Potpisan ugovor sa dobitnicom stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2020“

Ministar Siniša Mali čestitao je porodici Palušek na vrednoj nagradi i istakao da je Verina koverta izvučena iz bazena u kome se u tom trenutku nalazilo preko tri miliona koverata, saopštilo je Ministarstvo finansija.

"Drago mi je što ste rešili da nastavite da učestvujete u nagradnoj igri i što ste svaku vašu kupovinu završavali uzimanjem fiskalnog računa", rekao je Mali.

Ministar je u izjavi za medije naglasio da su pokazatelji za maj mesec odlični kada su u pitanju prihodi od poreza na dodatu vrednost, poreza na dobit preduzeća, dohodak građana, kao i od akciza, te da je svaki poreski prihod veći nego što je prvobitno planirano.

"Želim da se zahvalim svim građanima Srbije, jer ovi podaci pokazuju da nam se privreda pokreće, da je ekonomija krenula da raste. To znači da je svest građana da uzimamo fiskalne račune i tako vodimo računa o uređenoj i zdravoj Srbiji takođe porasla", istakao je Mali i izrazio uverenje da će Verin primer doprineti da još veći broj građana Srbije nastavi i u većoj meri da koristi šansu da prilikom svake kupovine uzima fiskalne račune.

Govoreći na temu borbe protiv sive ekonomije, ministar je naglasio da će do septembra Srbija imati novi akcioni plan za suzbijanje sive ekonomije, ali da najveći deo te borbe čine sami građani uzimanjem fiskalnih računa prilikom svake kupovine.

"Nagradna igra se nastavlja. Pozivam sve građane da učestvuju, sakupljaju fiskalne račune, šalju koverte i time doprinesu izgradnji lepše, bolje i uređenije Srbije", zaključio je Mali.

Ovom prilikom, srećna dobitnica Vera Palušek, koja inače živi u Bačkoj Topoli, istakla je da je veoma uzbuđena, jer se ovako nečemu nije nadala.

"Hvala gospodinu koji je baš moju kovertu uzeo u ruke. Svima želim da poručim da ne odustaju, da šalju koverte i račune jer je to važno i za državu i za nas. Ni ja neću odustajati, nastaviću i dalje da sakupljam i šaljem", rekla je gospođa Palušek.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар