Postignut dogovor, pijačni prodavci neće morati da imaju kase

Prema rečima predstavnika pijačnih prodavaca, u narednom periodu će se raditi na rešavanju ostalih tehničkih pitanja i da će se tražiti načini kako da država ima bolji poreski zahvat od pijačne prodaje i bolju kontrolu porekla robe i kako da pomogne ovoj delatnosti, pre svega kroz bolje uslove za rad. 

Dok se još nije znalo da li će Ministrastvo finansija izaći u susret pijačnim prodavcima, ekipa RTS-a je obišla nekoliko beogradskih pijaca.

Na pitanje da li imaju fiskalnu kasu prodavci odgovaraju da nemaju. 

"Ja sam prodavac paušalni. Pijace su u pregovorima da li će biti ili ne novi zakon. Ovde nema niko fiskalnu kasu", navodi jedan od prodavaca na pijaci.

I kupci potvrđuju da nikada nisu dobili fiskalni račun na pijaci. 

"Jesam, dobio sam pre 15 godina. Ma šalim se, kakav fiskalni račun na pijaci. Ko to koristi ne razumem", kaže jedan od kupaca na pijaci.

Prodavci na Kaleniću kažu da je uvođenje fiskalnih kasa za sada za njih nemoguća misija. Kažu, imaju mnogo problema i bez toga.

"Nemam kasu ali mi ovde na Kalenić pijaci imamo problem sa parkingom već par godina. Znači ljudi koji imaju zakupljene tezge, svako od nas je sigurno platio kazne po desetak 15 puta", kaže prodava.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike