Pošta Srbije: Od januara više plate za zaposlene

Nadzorni odbor "Pošte Srbije" na sednici od 29. novembra usvojio je program poslovanja kojim je predviđeno uvećanje mase zarada za zaposlene za deset odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti za 2019. u martu sledeće godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za tekuću godinu, saopštilo je to javno preduzeće.

Kako je obrazloženo, planirano povećanje zarada, u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima "Pošte Srbije" u ovom trenutku i održivim poslovanjem.

Na sastanku potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića i v. d. direktorke "Pošte Srbije" Mire Petrović rečeno je da će se posebno voditi računa o zaradama zaposlenih sa najnižim primanjima, kao i da se planira ukidanje Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

To će, kako se ističe, uticati već na januarsku platu, koja će biti znatno uvećana, čime će se približiti republičkom proseku.

U saopštenju se podseća da je socijalni dijalog o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP "Pošta Srbije", započet u martu doveo do niza konkretnih mera koje se već sprovode.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike