Posledice nevremena u Brodarevu

Čim je kiša prestala i vreme se smirilo, u Brodarevu i okolini posledice oluje su vidljivije. Meštani obilaze voćnjake, malinjake i povrtnjake da vide da li se nešto može spasiti.

 

"Nevreme je bilo takvo da su počeli crepovi ovde na ovoj kući da padaju, zatim drvljad, malinjaci su potpuno uništeni, onda sistemi za maline, vrtovi", kaže Medžid Đurđević, iz Brodareva. "Praktično sve što smo ulagali za 10 minuta je uništeno."

"Ja sam posadio jedno možda 15.000 paprike, nema ništa od toga, 90 odsto roda je uništeno", kaže Milovan Petović iz sela Grobnice.

"Oštećeni su svi zemljani putevi, neki manje neki više, oštećeni su krovovi kuća na desetine kuća, naročito su stradale kuće na visočijim kotama", navodi Zijad Gojak, iz MZ Brodarevo.

Prijepoljska opština opredelila je po 600 hiljada dinara za hitne popravke u mesnim zajdnicama koje je nevreme zahvatilo, posebno za puteve.

"Opština Prijepolje ima deo sredstav namenjen za ovu situaciju, to je stalna tekuća rezerva", kaže Dragoljub Zindović, predsednik Opštine Prijepolje. "Deo smo već potrošili u vidu tih hitnih intervencija i obratićemo se Vladi RS za određenu pomoć sa procenom štete koju ćemo imati za 2 dana".

Ovo je drugo olujno nevreme u prijepoljskom kraju za 15-ak dana, pa sada sa zebnjom očekuju svaki oblak.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike