Poslanici započeli novu sednicu

Foto: Novi magazin / SA

Poslanici Skupštine Srbije započeli su petu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja.

Na dnevnom redu su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmeni Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između Republike Srbije i Evropske policijske kancelarije.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva za unutrašnju bezbednost Sjedinjenih Američkih Država o unapređenju saradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija.

Predloženo je da poslanici razmotre Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Agencije Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona o upućivanju oficira za vezu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Tunisa o zameni i korišćenju vozačkih dozvola, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Bugarske o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i izazvanih katastrofa..

Tu su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe i Dopunskog protokola uz Sporazum između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe, koje je podnela Vlada.

Skupštini je predloženo razmatranje liste kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije i liste kandidata za tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, koje je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i razmatranje Predloga odluke o izboru člana Komisije za hartije od vrednosti, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Poslanici na početku sednice koriste priliku da postava pitanja Vladi i nadležnim institucijama, a potom će preći na utvrđivanje dnevnog reda.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike