Poslanici pitali o evropskom putu Srbije i Đilasovim računima

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević rekao je da je strateško opredeljenje Srbije jasno i pitao je Vladu šta se očekuje od juče završenog Samita EU–Zapadni Balkan.

"Evropska unija je očigledno ranjiva kada je u pitanju Zapadni Balkan i ne može još uvek da ponudi objektivna i prihvatljiva rešenja. U vezi sa tim postavljam pitanje šta se očekuje od samita i da li se očekuje da EU objektivnije sagledava dešavanja u regionu, pritiske na Srbiju i sabotiranja regionalnih inicijativa", upitao je Milićević.

Naveo je da se datumi pristupanja EU stalno pomeraju i da se dugo govori o perspektivi, a ne u stvarnom ulasku u EU.

Poslanik Srpske napredne stranke Uglješa Mrdić pitao je nadležne institucije šta su uradile povodom istraga svih, kako je rekao, malverzacija Dragana Đilasa koje je, kaže, napravio dok je bio gradonačelnik Beograda, ministar i dok je vodio Narodnu kancelariju predsednika Republike.

"Želeo bih da podsetim i na 619 miliona evra koje je oteo od građana Srbije na njegove račune u inostranstvu. Istražni organi su utvrdili da ima račune na Mauricijusu, Švajcarskoj i još mnogim zemljama i egzotičnim mestima", rekao je Mrdić.

Mrdić je pitao i o poslovanju "Junajted grupe", tvrdeći da Dragan Šolak, kako je rekao, napada "Telekom" i "Poštu", ocenjujući da Đilas i Šolak pokazuju nervozu jer im, kaže, ne odgovara jačanje državnih preduzeća.

Mrdić je rekao da su na potezu državni organi, kao i da očekuje reakciju međunarodnih policijskih institucija i određenih tužilaštava i svih drugih organa gde se i nalaze Đilasovi računi i sedišta "Multikoma" i "Junajted grupe".

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар