Poslanici o „aferama“ DS, bratu premijerke, ofšor kompanijama

Poslanica SNS Dušica Stojković rekla je da je do sada uhapšeno i procesuirano 44 najbližih saradnika i visokih funkcionera DS, ali je primetila da su neki od njih "izbegli ruku pravde".

Ona je pitala da li je tačno da je Vuk Jeremić bivši šef diplomatije "opustošio" budžet za 3,6 miliona evra za svoja luksuzna putovanja, privatne avione, te da je preko 200.000 evra platio samo za noćenja po luskuznim hotelima.

"Zar nije bezobrazluk da taj Jeremić, koji je sa Đilasom uništavao Beograd, sada govori o nefunkcionisanju grada i priča o poštenju, a šta je sve moglo da se izgradi za 3,6 miliona evra. Skandalozno je da Jeremić kritikuje gradsku vlast, dok je, zahvaljujući SNS, prestonica sada grad kranova, ima preko 1.111 aktivnih gradilišta", rekla je Stojković.

Navela je da je SNS uspela da prepolovi dug Beograda od 1,2 milijarde evra, te da vrati dugovanja za trudnice, porodilje, socijalno ugrožene.

Poslanik DS Radoslav Milojičić pitao je predsednicu vlade Anu Brnabić kakve veze njen brat ima, ne sa fabrikom "Goša", već sa firmom "Konsalting kapitol" iz Zemuna koja je, kaže, otkupila dugove te fabrike.

Premijerku je pitao i da li je tačno da je firma njenog brata dobila 13 poslova od ministarstava i javnih preduzeća čiji je osnovač vlada u periodu od kada je ona postala predsednica vlade.

Milojičić je naveo da su prihodi firme njenog brata u periodu od kada je Brnabić premijerka veći za šest miliona evra u odnosu na isti period u 2015. i 2016. godine.

Pitao je i zašto su pojedini učesnici "Protesta protiv diktature" dobili krivične i prekršajne prijave i da li je to pretnja svim ljudima koji misle drugačije i žele da na miran i demokratski način pokažu neslaganje sa vlastima.

"Da li mislite da ćete time uspeti da sprečite pobunu koja se sprema u Srbiji", pitao je poslanik DS.

Tatjana Macura iz Dosta je bilo pozvala je Agenciju za borbu protiv korupcije da proveri finansiranje predsedničke kampanje Aleksandra Vučića, navodeći da je preko 6.000 ljudi uplatilo po 40.000 dinara na račun te kampanje.

Macura je pitala ministra Nenada Popovića da li je pogrešno informisao građane da nema ofšor kompanije, a inače ih je, kaže, prijavio nadležnima.

Pitala je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da li je "pritisla" vladu da dostavi predlog budžeta za 2018. godinu koji, kaže, kasni dve nedelje.

"Pritiskam ih stalno, videćemo kakvi su rezultati", odgovorila je Gojković.

Poslanica Sanda Rašković Ivić pitala je kada će, ako ne ukinuti rijalitije, onda ih bar prebaciti u termin posle ponoći, budući da su devojčice koje su pretukle drugaricu navele da su inspiraciju upravo pronašle u tom programu, a ministra Mladena Šarčevića je pitala da li je u nacrtu budžeta predvideo povećanje novca za angažovanje pedagoga i psihologa.

Govoreći o problemu vršnjačkog nasilja, ona je rekla da je neophodna prevencija, a podsetila je i da je direktorka škole koju je pohađao Aleksa koji je digao ruku na sebe zbog vršnjačkog nasilja kažnjena sa 50.000 dinara, dok je slučaj zastareo.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike