Poslanici nastavili raspravu o izboru guvernera NBS

10.40 – Poslanici nastavili raspravu o izboru guvernera NBS.

Poslanici vlasti su tokom jučerašnje rasprave ukazali da je Jorgovanka Tabaković u svom šestogodišnjem mandatu, koji je počeo u avgustu 2012. godine, ostvarila značajne rezultate, a opozicija je kritikovala njen izbor, navodeći da je "moralno nepodobna da obavlja taj posao".

Parlamentarci objedinjeno raspravljaju o 14 tačaka dnevnog reda.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je juče obrazlažući zakone rekao da oni imaju za cilj da transformišu upravu u efikasniji, profesionalniji i moderniji servis građana Srbije.

Poslanici raspravljaju o predlogu za izbor viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner NBS, izboru članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, na predlog Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja, kao i na predlog UNS i NUNS, kao i o Predlogu odluke o izboru predsednika sudova. 

Razmatra se Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o državnoj upravi, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim agencijama, koje je podnela Vlada Republike Srbije. 

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takođe podnela Vlada Srbije. 

Narodni poslanici će rasparvljati o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike