Posebna sednica parlamenta o KiM, Vučić predstavlja izveštaj o pregovorima s Prištinom

Izveštaj će predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će poslanike i građane obavestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM.

Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražile su poslanička grupa SNS-a, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

Pojedine opozicione stranke su podnele i svoje predloge rezolucije o KiM, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložiće na sednici i poslanička grupa "Ujedinjeni".

Posebna sednica o Kosmetu počinje u 10 sati, a ukoliko bude potrebe trajaće dva dana.

Uoči posebne sednice, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić kaže da će se o Kosovu i Metohiji govoriti otvoreno. 

O jedinstvu u parlamentu je teško govoriti, bilo bi jako dobro da neko iz opozicije izađe i podrži državnu politiku, kaže Orlić i dodaje da će Skupština glasati o izveštaju. 

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da su dobili iscrpan izveštaj o toku pregovaračkog procesa, opisani su svi aspekti i sve teme koje su se nalazile tokom pregovaračkog procesa.

Biće dinamična i burna rasprava posebno oda strane opozicionih poslanika, rekao je Drecun uz očekivanje da će biti i konstruktivna.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike