Poruka sa Cetinja: Tuguje cela Crna Gora

Drugi je dan žalosti u Crnoj Gori, koju je u petak zadesila tragedija, kada je 34-godišnji muškarac u Cetinju ubio 10 osoba, među kojima dvoje dece, a šest ranio.

U Vladinom domu održava se Komemorativna sednica, koja je počela minutom ćutanja za žrtve.

Potpredsednik Skupštine Grada Mirko Stanić poručio je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa", rekao je Stanić i dodao da ne postoje reči utehe za članove porodica ubijenih.

Poručio je da je, kao mnogo puta do sada, Crnu Goru nažalost ujedinila tuga.

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora", naveo je Stanić ističući da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Komemoraciji prisustvuju članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade, kao i predsednik države Milo Đukanović.

Napadač Vuk Borilović je u petak, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubio 10 osoba, a šest ranio.

Prema zvaničnim podacima, napadač je oko 15.30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka. I dalje se, kako navode, utvrđuju okolnosti zločina i da li je Borilović preminuo kod posledica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike