Porodična sloga i rad od nule – po čemu je još poznat Šojić iz Mirosaljaca

Dan uoči ispita, čijim će polaganjem biti korak bliže odbrani mastera i zvanju inženjera, Jasmina Čakarević se kaže ne odriče ni berbe malina.

 "Dan ovde u malinama krene oko sedam ujutru i bere se do osam, pola devet uveče. I onda se tu napravi pauza do dvanaset u noć i uči se dva, tri sata posle ponoći. I onda ponovo ujutru u maline", kaže Jasmina Čakarević iz Mirosaljaca.

Porodičnom slogom i radom od nule su kažu stigli do nekoliko hektara voćnjaka i bave se svim granama poljoprivrede od kojih se može stvoriti prihod. Tvrde, to se i u Srbiji može.

 "Sin i ja smo išli na zapad, radili smo nekih osam i po meseci, lepo smo zaradili, ali znači život bez života", kaže Jadranka Čakarević.

Sve su sami stvorili bez ičije pomoći, bez kredita, kaže Mileva Čakarević i ističe da su tako i iškolovali decu. 

"Malo se bavimo sa malinama, malo sa strugarom, malo po pijaci. Traže se više drva, nego maline tačno", kaže Dragan Čakarević iz Mirosaljaca. 

Ni tajne marketinga nisu im strane. Kako da bude ispred drugih ideju je dobio iz filma "Tesna koža". Tako ga već decenijama znaju kao Šojića iz Mirosaljaca.

"Svi me tako zovu i više ja sam zaboravio moje ime, kako je. A inače, puno ovako, gde god dođem, puno smo priznati i svi me ljudi prizivaju, zapituju i tako, slikaju se sa mnom. Ma može li Šojiću, ma može što ne može, zašto da ne može", kaže Milenko Čakarević iz Mirosaljaca.

Taj imidž ga je povezao i sa Lanetom Gutovićem, ali mu je žao što i ove godine nije mogao da ga obraduje prvim malinama.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike