Porodici Jović iz Gornje Bukovice kod Valjeva seoski turizam unosniji od poljoprivrede

Umesto da bere šljive i razmišlja o poljoprivredi i otkupnim cenama voća, u domaćinstvu Živorada Jovića gosti se odmaraju uz rodna stabla i rashlađuju u bazenima. Sezona kupanja u ovom domaćinstvu zaživela je pre nekoliko godina .

"Imao sam dosta tih ideja šta bi ovde sve radio na ovom placu. Počeli smo od jednog bazena tako je krenula ideja malo pomalo i evo tolike godine, već 14,15 godina, proširilo se i došli smo do ova dva bazena. Ljudi su mnogo više verovali u poljoprivredu, a ja sam tako bio poseban i tako je i došlo do same ideje", kaže Živorad Jović iz Gornje Bukovice.

"Svak se čudi kad je nešto novo, uf, gde će to kako će nije to ovde bilo, znaš ti naša posla. Međutim on je hvala Bogu ambiciozan ,uspeo, izuzetno vredan", kaže Mirko Urošević iz Gornje Bukovice.

Nakon prvog susreta sa ovim nesvakidašnjim kutkom za uživanje na selu, gosti se ponovo vraćaju u ovo domaćinstvo. Odmor uz bazen na seoskom vazduhu i u hladovini stabala voća, privlači goste.

Mlađi članovi ovog domaćinstva, koji polako preuzimaju posao sa novim idejama , planiraju izgradnju još jednog bazena i najsavremenije uslove za boravak i odmor.

"Svake godine radimo sve nešto novo. Dodajemo, gosti traže. Za par godina ćemo valjda proširiti malo da imamo što veći kapacitet.Tako da trudimo se svi zajedno u porodici", navodi Zdravko Jović iz Gornje Bukovice.

Uspeli su Jovići da privuku goste u selo na jedan dan u sezoni kupanja. Ako bude interesovanja i mogućnosti, možda u Gornjoj Bukovici kod Valjeva, zaživi još bogatija ponuda seoskog turizama.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike