Popustio deo potpornog zida u Grdeličkoj klisuri

Uzrok još nije moguće utvrditi i tim povodom su se na terenu sastali svi učesnici u projektu – izvođač, nadzorni organ, investitor, projektant…

Izvođač radova na tom delu je bugarska kompanija "Trace", a stručni nadzor vrši konzorcijum "Louis Berger i Egnatia Odos", izvođenje radova finansira Evropska investiciona banka, a ugovorena vrednost radova je 37,51 miliona evra.

Kako je navedeno, taj deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru za građevinare predstavlja veliki izazov pošto je izuzetno tehnički zahtevan teren za izgradnju.

Prilikom izvođenja ovako velikih projekata u složenim geološkim uslovima kakvi su u Grdeličkoj klisuri, ukoliko dođe do ovakve ili slične destabilizacije terena, za svaku se pronalazi adekvatno inženjersko tehničko rešenje, kažu u Koridorima.

U Grdeličkoj klisuri ima više od 155.000 metara kvadratnih kosina koje se stabilizuju u cilju izgradnje autoputa, a izgrađeno je 33 mosta ukupne dužina 5,7 kilometara.

Na toj trasi nalazi se i magistralni put M1, paralelno uz novoprojektovani autoput koji se na ovom potezu izmešta u dužini od 1.400 metara.

Takođe, o složenosti tog dela trase, govori i činjenica da se u Grdeličkoj klisuri istovremeno grade dva tunela "Predejane" dužine 1.000 metara i "Manajle" koji je ujedno i najduži tunel u Srbiji sa 1.808 metara.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike