Popović: Prekinuti pregovore sa Prištinom

Ministar zadužen za tehnološke inovacije Nenad Popović ocenio je danas da zbog nastavka nasilja nad Srbima na Kosovu treba prekinuti sve pregovore sa Prištinom i preispitati dosadašnje odluke koje su bile rezultat sprovođenja Briselskog sporazuma.

„Današnje hapšenje Srba na Kosovu koje su izvršile albanske separatističke vlasti, očigledno je uvod u novi talas nasilja nad srpskim narodom“, naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, nasilje samo potvrđuje da je svaki dalji dijalog sa „separatistima bespredmetan“, jer je njihov jedini način razgovora nasilje.

„Radi se o nečasnim ljudima, koji jedno obećaju, a odmah drugo urade. Beograd više ne treba da trpi poniženja Prištine, već treba da obustavi sve pregovore sa separatistima i uz podršku naših međunarodnih partnera usmeri svu pažnju na zaštitu bezbednosti Srba na Kosovu“, napisao je Popović u sopštenju.

Kosovska policija potvrdila je ranije danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet osoba zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, a akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike