Popović: NATO odobrava stvaranje lažne vojske Kosova

Nenad Popović je rekao da je planove Albanaca i njihovih zapadnih partnera pokvarilo donošenje Ustava Republike Srbije 2006. godine i kontinuirana podrška koju je Rusija pružala Srbiji u odbrani njenog suvereniteta i zaštiti Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN.

"Kako nam se nikada ne bi ponovio pogrom iz 2004, Srbija mora da pokaže još veću odlučnost u odbrani svog Ustava i Rezolucije 1244, i da na svakom mestu u svetu, dosledno i uporno ruši lažnu državnost te tvorevine koju na srpskoj teritoriji pokušavaju da naprave albanski teroristi", istakao je Popović u saopštenju. 

Prema Popovićevim rečima NATO "i danas ćuti i odobrava stvaranje nekakve lažne vojske Kosova, sastavljene od terorista, sa namerom da ponovi zločine od pre 15 godina".

Zbog toga Srbija, kaže, mora da još više ojača svoju vojsku, saradnjom sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama.

"Samo će naša jaka vojska, odlučnost države i čvrstina u odbrani našeg prava na Kosovo na osnovu Ustava i međunarodnog prava, odvratiti svaki pokušaj novog nasilja. Na svaku novu pretnju našem narodu, poruka Srbije mora biti da će zaštiti Srbe svim sredstvima i da u to niko ne sumnja", zaključio je Popović.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike