Poplavljeno 17 domaćinstava u Preševu

Zbog obilnih padavina, nepročišćenih kanala, velika količina vode zadržala se na nekoliko mesta u Preševu, u naseljima Železnička stanica i Lapince. Od sinoć su vatrogasci na terenu, i dalje traje ispumpavanje vode.

"Voda je prodrla u pomoćne objekte, letnju kuhinju, bunar je isto pun. Sa čizmama izlazimo iz dvorišta, voda je još uvek tu", kaže Goran Ristić iz naselja Železnička stanica.

"Uvek kad je velika kiša, provala kad je neka u Preševu, onda dođe voda ovamo, a ona ide gde je isto, gde ide. Mi smo tu, stradamo kad god je velika kiša", navodi Stojadin Ilić iz naselja Železnička stanica.

Iz podruma i dvorišta se izbacuje voda, ima je i na pojedinim putevima u oba naselja.

"Pošao sam da kupim hleb, samo ja i žena smo, da kupim hleb, ne mogu da idem. Dešavalo se otkako su zatvorili korito reke i voda nema gde", kaže Rešad Šabani iz naselja Lapince.

"Zbog divlje gradnje gubi se korito Norčanske reke i prouzrokuje domaćinstvima nezamislive štete. -Kolike su štete? – Pošto smo stalno na terenu, nismo stigli da imamo sednicu Štaba, ali otklanjamo posledice da ljudi ne bi bili ugroženi", kaže Nedžmedin Ahmedi, opštinski štab za vanredne situacije.

Predstavnici Sektora za vanredne situacije i rukovodstva opštine razgovarali su o sanaciji štete, a i o budućoj prevenciji.

"Da se odradi raščišćavanje kanala koji je glavni uzrok ovih poplava. Na terenu je 13 vatrogasaca, 10 vatrogasnih pumpi i 5 vozila", navodi Marjan Ristić, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje.

Danas nije bilo novih padavina, a procena štete na objektima i poljoprivrednom zemljištu procenjivaće se naknadno. Železnički saobraćaj nije u prekidu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike